Bwin Forum

Bwin.com

You are not logged in.

#1 2020-09-07 23:54:40

NicholasSt
Member
From: United Kingdom, Hurst
Registered: 2020-09-07
Posts: 1

der blev udvalgt under Nye Talenter

New Tales starter optagelser på aarhusiansk spillefilm.
By   09/06/2020  No Comments                                                                                                                                              09/06 2020                                                              New Tales starter optagelser på aarhusiansk spillefilm.
I går begyndte optagelserne til ’Esthers Orkester’, .

En original spillefilm udviklet under talentprogrammet Nye Talenter

I titelrollen er Annika Aakjær, som spiller overfor Johannes Lilleøre.
Tre aarhusianske talenter står bag filmen: I instruktørstolen sidder Alexander Sagmo, der har forfattet manuskriptet sammen med Troels Engelbrecht, mens Jonathan Langelund producerer for New Tales.

Nye Talenter er skabt i et samarbejde mellem Den Vestdanske Filmpulje

Filmby Aarhus, MAAN Rental og Aarhus Filmværksted.
Det aarhusianske produktionsselskab New Tales har netop påbegyndt optagelserne til det tragikomiske drama ’Esthers Orkester’.
Filmen er et portræt af den moderne, fejlbarlige mand, der i en svær situation forsøger at bevare fatningen og leve op til alles forventninger.
Filmen bliver en dramatisk såvel som humoristisk fortælling om livets tragikomiske sider.
De to hovedroller spilles af henholdsvis Annika Aakjær og Johannes Lilleøre.
Desuden medvirker også Ulf Pilgaard, Peter Gantzler, Emma Pi, Holly Skytte Filipsen, Stina Ekblad, m.fl.

Den originale historie er udviklet i forbindelse med talentprogrammet Nye Talenter

der har til formål at styrke og udvikle filmtalenter i Den Vestdanske Filmpuljes område.
Tre filmhold fik mulighed for at udvikle deres projekter, og sidste sommer blev ’Esthers Orkester’ udvalgt og fik dermed støtte til at producere en lavbudgetspillefilm for 500.000 kr.
Ronnie Fridthjof, CEO for Den Vestdanske Filmpulje, ser et stort potentiale i dette og lignende initiativer: “Det vestdanske filmmiljø er inde i en rivende udvikling, og vi har en masse talentfulde filmfolk, der fortjener at komme frem i verden.

Holdet bag ’Esthers Orkester’ er et eksempel på nogle af regionens dygtige talenter

og vi er glade for at kunne give dem muligheden for at lave en spillefilm.” ’Esthers Orkester’ bliver optaget i Aarhus Kommune hen over de næste 4 uger og har forventet dansk premiere i 2021.
Fra venstre til højre: Johannes Lilleøre, Holly Skytte Filipsen, Emma Pi, Anika Aakjær og instruktør Alexander Sagmo.
Foto: Martin Dam Kristensen.
Aarhusianske talenter står bag.
De tre hovedkræfter bag filmen er Alexander Sagmo, 27 år, der er instruktør, Troels Engelbrecht, 33 år, der har skrevet manuskriptet sammen med Alexander, og producer Jonathan Langelund, 36 år.
For alle tre talenter er ’Esthers Orkester’ det største projekt, de hidtil har arbejdet på, og muligheden skal ikke forspildes: ”Det betyder virkelig meget for os at få denne mulighed.
Det er ligesom med skateboard tricks – når man først kan nogle tricks, så vil man gerne op og lære nogle, der er endnu sværere, og vise det frem også,” fortæller Alexander Sagmo, instruktør på filmen.
Alexander har tidligere instrueret Super8-spillefilmen ’Needle Boy’, som ligeledes blev skrevet sammen med Troels Engelbrecht og produceret af New Tales.

’Esthers Orkester’ er producer Jonathan Langelunds første spillefilm

og han har været meget glad for Nye Talenter-initiativet: ”Vi skabte idéen til filmen under Nye Talenter-forløbet, og faktisk kom vi oprindeligt med en helt anden historie, end det vi endte med.
Vi havde en grundidé med et portræt af en mand i fald, men gennem processen blev vi udfordret af de to filmkonsulenter, Lars Detlefsen og Marie Schmidt Olesen, og efter noget rigtig fed sparring og flere gennemskrivninger kom vi frem til denne her historie,” fortæller Jonathan og fortsætter: ”Det er et kæmpe skridt for mig at få denne mulighed for at lave min første spillefilm.
Vi skal forhåbentligt lave flere spillefilm med Alexander og Troels, og danne co-produktioner på tværs af landet, hvilket vi allerede er godt i gang med.
Og så håber jeg at give hele det regionale område og resten af Danmark en fed spillefilm, som folk har lyst til at se.” Ligesom Alexander og Troels er Jonathan Langelund uddannet på Super8.
Jonathan Langelund producerer filmen for New Tales, som han ejer sammen med Mette Mikkelsen.
Det aarhusianske produktionsselskab blev etableret i 2016 og har siden lavet dokumentar, kortfilm, animation og spillefilm.
Om Nye Talenter.
De tre hold, der blev udvalgt under Nye Talenter, gennemgik et udviklingsforløb på et halvt år.
Her har holdene fået sparring og støtte fra Lars Detlefsen, tidligere konsulent hos Den Vestdanske Filmpulje, Marie Schmidt Olesen, filmproducer og blandt andet tidligere konsulent hos New Danish Screen, og Johnny Andersen, producer og ekspert i low budget filmproduktion.
Efter efterudviklingsforløbet blev ’Esthers Orkester’ udvalgt som det endelige projekt.

Målgruppen for Nye Talenter er talenter

der allerede har vist et højt niveau gennem flere produktioner, men som endnu ikke (eller i begrænset omfang) har lavet film, der er udkommet i biografen, primetime-tv eller lignende.

Formålet med Nye Talenter rækker længere end produktionen af den konkrete film

Projekterne er valgt ud fra deres filmfaglige kvaliteter samt en vurdering af holdet bag – dertil ambitionen om, at det næste projekt, holdet laver, er en kommerciel produktion.

Nye Talenter blev til i samarbejde med MAAN Rental og Aarhus Filmværksted

som begge stiller udstyr til rådighed for holdet.
Derudover har holdet produktionskontor ved Aarhus Filmværksted, der for nyligt er flyttet til Filmby Aarhus, hvor de også løbende backer materiale op og skal klippe filmen over 3 måneder.
Love                                                                Nyeste bygning i Filmbyen åben for udlejning.
Nyeste bygning i Filmbyen åben for udlejning.

Offline

Board footer

Powered by FluxBB